Gepost door: pheirman | mei 17, 2018

Antwerpen, de filehoofdstad van Vlaanderen


3e72f82a-5803-11e8-95be-31357f4f2403_web_scale_0-0659382_0-0659382__

Bron: Gazet Van Antwerpen

Antwerpen kroont zich andermaal tot filehoofdstad van ons land. Dat is de kers op de taart van vijf jaar non-beleid op vlak van mobiliteit. De pendelaar wordt om de oren geslagen met apps, gratis lunches en ander lekkers, maar diezelfde pendelaar blijft lekker in zijn (bedrijfs)wagen zitten, want een alternatief is er niet.

De Lijn trekt zich in Antwerpen zo mogelijk nog meer terug uit het straatbeeld dan in Gent. Overstappen is de boodschap, maar je zult maar minder mobiel zijn en/of geen geld hebben voor een blitse deelfiets of Poppy wagen.

Resultaat? Wie geen geld heeft, moet maar te voet gaan of thuis blijven, letterlijk. Heel wat mensen in armoede leggen het traject naar Ocmw, vrienden of vereniging te voet af. Wie wel voldoende inkomen heeft, staat dagelijks urenlang in de file. De zoveelste app zal daar weinig aan veranderen. Echt investeren in openbaar vervoer als ruggengraat van een mobiliteitsbeleid en in deelmobiliteit des te meer.

Advertenties

Responses

  1. […] lijkt wel alsof het Antwerpse mobiliteitsmodel (met prioriteit voor het autoverkeer, steeds meer files en verkeersongevallen en slechter openbaar […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: