Gepost door: pheirman | juli 18, 2017

Is de boerkini belangrijker dan armoedecijfers?


lenen-huurwaarborg

Yasmien Naciri legt de vinger op de wonde in haar column in De Morgen. Bij de eerste zomerwarmte komt de verontwaardiging over de boerkini aanwaaien. Blijkbaar hebben politici echt niets beters te doen. Uitdagingen genoeg om de armoedecijfers maar te noemen. Of is het toch een bewuste strategie? We zien het op verschillende terreinen. De strijd tegen armoede wordt een strijd tegen armen, maar het mag vooral niet zo genoemd worden.

De huurwaarborg gaat van 2 naar 3 maanden. Een schimmige waarborglening, waarvan niemand weet hoe ze zal werken (zelfs minister van Wonen én Armoedebestrijding Homans niet) zou dat moeten compenseren. Minister van Volksgezondheid De Block bestelt een audit om de wijkgezondheidscentra door te lichten. Niet door het onafhankelijke Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE), maar door KPMG, dat bekend staat om zijn internationaal lobbywerk voor privatisering van de gezondheidszorg. De uitslag van de audit lijkt dus al bij voorbaat vast te liggen.

En, o ja, de beloofde verhoging van laagste uitkeringen tot de Europese armoedegrens lijkt er almaar minder te komen. De Vlaamse en federale regeringen breken beloftes dat het een lieve lust is, maar wat zou het? Laten we nog wat emmeren over een boerkiniverbod. Waarom zouden we dan nog beleid voeren?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: