Gepost door: pheirman | januari 8, 2017

Serie: The 100 (16+)


the100characterposter

Een magistrale science fiction-serie over een post-apocalyptische wereld waarin de beschaving zich moet heruitvinden, gebaseerd op het gelijknamige boek van Kass Morgan. Na een kernramp hebben enkele duizenden overlevenden hun toevlucht gezocht in De Ark, 12 ruimtestations die aan elkaar gekoppeld zijn. Wegens zuurstofgebrek worden 97 jaar later 100 minderjarigen met een strafblad naar de Aarde teruggestuurd om te peilen naar de kans op overleven. Het is het begin van een bittere strijd om te overleven.

The 100 is een tienerserie, maar wel 16+. Niet omwille van de erotiek, die is amper 12+, maar de serie bevat nogal wat expliciete geweldscènes. Niettemin interessant, ook voor -16-jarigen als je het samen met hen bekijkt en goed duidt wat er gebeurt. Want The 100 is zoveel meer dan een post-apocalyptische avonturenserie. Fundamentele vragen worden gesteld en morele dilemma’s. Wat als je mensen moet doden om anderen te laten overleven? Kun je de vrije wil van mensen onderdrukken of zelfs uitschakelen als dat misschien leidt tot een samenleving zonder geweld en onveiligheid? Daarom is het ook voor volwassenen meer dan verleidelijk om de drie reeksen in een keer uit te kijken.

The 100, Verenigde Staten, 2014-2016

Bedenker: Jason Rothenberg

Met: Eliza Taylor, Henry Ian Cusick, Paige Turco, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Bobby Morley, Thomas McDonnell, Christopher Larkin, Devon Bostick, Lindsay Morgan, Richard Harmon, Ricky Whittle, Alycia Debnam-Carey

Gezien op Netflix.

Advertenties

Responses

  1. […] 3. The 100 (16+) […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: