Gepost door: pheirman | december 30, 2015

Film: Le huitième jour


3058525352

Ook na een kijkbeurt of 10 van Le huitième jour, uit 1996, blijft je gemoed moeiteloos vol schieten. Deze klassieker van bijna 20 jaar oud is zo tijdloos in beeld gebracht dat hij even goed vandaag gemaakt kon zijn. Jaco Van Dormael is dan ook een van de meest toonaangevende, en helaas ook een van de meest onderschatte, regisseurs van de voorbije decennia. Niet alleen in ons land, maar wereldwijd. Met deze film kreeg hij gelukkig de roem die hij verdiende.

Georges, een man met het syndroom van Down, en Harry, een carrièrejager die zwaar in de knoop zit met zijn gebroken gezin, lopen elkaar letterlijk tegen het lijf. Twee gekwetste zielen, grandioos gespeeld door Pascal Duquenne en Daniel Auteuil, die geleidelijk een innige vriendschap zien groeien. Samen proberen ze elkaar op de juiste weg te helpen. Maar of dat lukt?

Voor die enkeling die hem nog niet gezien heeft, dringend kopen of downloaden, want dit is, zonder overdrijven, een stukje vaderlandse filmgeschiedenis die geen enkele Belg links mag laten liggen.

Le huitième jour, België, 1996

Regie: Jaco Van Dormael

Met: Pascal Dequenne, Daniel Auteuil

Gezien op itunes.

Advertenties

Responses

  1. […] is niet omdat Le huitème jour in 1996 gemaakt is, dat hij in 2015 niet de film van het jaar zou kunnen zijn natuurlijk. De films […]

  2. […] Le huitième jour (30 december 2015) […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: