Gepost door: pheirman | augustus 15, 2015

Serie: Orphan Black


Sarah Manning, een jonge vrouw wiens leven helemaal in de knoop zit, ziet bij het begin van Orphan Black haar kans schoon wanneer ze haar dubbelganger onder de trein ziet springen. In een opwelling besluit ze haar identiteit aan te nemen. Het begin voor een serie vol verrassende plotwendingen. De dubbelganger blijkt niet zomaar een dubbelganger en Sarah wordt het doelwit van de politie, een farmareus en andere schimmige groeperingen, waarbij de nefaste gevolgen van kloonexperimenten de hele wereld op zijn kop dreigen te zetten.

De serie springt in het oog, niet in het minst door de fenomenale acteerprestatie van Tatiana Maslany, die zomaar eventjes 8 rollen voor haar rekening neemt. De plot is bij momenten behoorlijk ongeloofwaardig en de serie wordt soms een parodie van zichzelf, maar de unieke setting en de bizarre, tot de verbeelding sprekende peronages maken veel goed. Wrange humor, dramatiek en pittige actiescènes wisselen elkaar in snel tempo af, waardoor deze serie uit zeer veel vaatjes tegelijk tapt. De meest sublieme momenten zijn die waarop de serie zichzelf parodieert en relativeert, maar het is niet helemaal duidelijk of dat ook echt de bedoeling was.

Zeker het bekijken waard, al hangt het scenario na elke reeks nog iets losser aan elkaar. Met een beetje inlevingsvermogen kun je echter met volle teugen genieten van deze serie.

Orphan Black, Canada

Makers: Graeme Manson, Karen Walton, John Fawcett

Met: Tatiana Maslany, Dylan Bruce, Jordan Gavaris, Kevin Hanchard, Michael Mando, Evelyne Brochu, Maria Doyle Kennedy

Gezien op Netflix.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: