Gepost door: pheirman | augustus 9, 2015

Jeugdfilm: Inside Out (6+)


Een unieke must-see, deze Inside Out, geschreven en geregisseerd door Pete Docter en goed voor een spectaculaire comeback van productiehuis Pixar. De film vertelt het verhaal van de 11-jarige Riley. Ze leidt een gelukkig leven in Minnesota, tot haar vader een nieuwe baan aanneemt en het gezin moet verhuizen naar San Francisco. Riley moet afscheid nemen van haar vertrouwde omgeving en haar vriendenkring en vereenzaamt in haar nieuwe woonplaats. Gevoelens van verdriet, weerstand, angst  en afkeer nemen de overhand, zodat het meisje zowaar in een depressie verzeilt. Dat wordt allemaal verteld en in beeld gebracht vanuit het hoofd van het meisje. De gevoelens zijn volwaardige personages en stellen alles in het werk om Riley weer op het goede spoor te krijgen, maar daarvoor moeten Plezier en Verdriet op zoek naar de sleutel tot nieuw geluk.

Een bijzonder ontroerende film, zowel voor kinderen als volwassenen. Het gemis, de opstandigheid en de emotionele neergang van het meisje worden heel treffend in beeld gebracht. Inside Out kruipt al na enkele scènes helemaal onder je huid. Het is een film die alle leeftijden aan het denken zet over hoe onze samenleving gelukkig zijn tot een morele plicht gemaakt heeft, waarin er nog maar weinig ruimte is voor alle negatieve gevoelens, die even goed een plaats moeten krijgen.

Humor

Verbluffend hoe de makers een zwaar thema op een heel bevattelijke manier en met de nodige humor begrijpbaar maken voor kijkers die er vroeg of laat (zelf of in hun omgeving) mee geconfronteerd worden. De film maakt heel wat los bij wie er naar gaat kijken, op een positieve manier dan.

Inside Out, Verenigde Staten

Regie: Pete Docter

Met de stemmen van: Linde Merckpoel, Veerle Dobbelaere, Jonas Van Geel, Stany Crets, Tatyana Beloy

Gezien in Kinepolis in Gent. Inside Out draait nu in de Belgische bioscopen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: