Gepost door: pheirman | juli 2, 2015

Een hallucinant verhaal over discriminatie op de private huurmarkt


Alleenstaande moeders met kinderen worden systematisch wandelen gestuurd door immokantoren, vaak op aangeven van de eigenaar, maar soms zelfs tegen de eigenaar in. Dat blijkt uit het hallucinante verhaal van Benedikte Van Eeghem. Zelfs alleenstaande moeders met een vaste job krijgen de deur op de neus. Je kunt je inbeelden hoe het vrouwen vergaat zonder vast werk.

Helaas blijft discriminatie niet beperkt tot vrouwen zonder partner en met kinderen. Je zult maar een laag inkomen hebben, een kleurtje hebben of holebi zijn, dan word je even goed uitgespuwd op de private huurmarkt. Dat bleek eerder al uit het Groot Woononderzoek. Minister van Wonen Liesbeth Homans pakt graag uit met straffe uitspraken, maar houdt zich hier oorverdovend stil. Je vraagt je af waarom.

Niks geen strijd tegen discriminatie of de versnelde bouw van sociale woningen. De wooncrisis in Vlaanderen zorgt ervoor dat vandaag 108.000 mensen wachten op een sociale woning. In plaats van die woonnood aan te pakken, wil de minister mensen versneld uit de sociale huisvesting duwen,onder andere via 3-6-9-contracten. Een ding is zeker, daarmee wordt de Vlaamse wooncrisis nog acuter dan hij nu al is met een private huurmarkt waarin de krapte leidt tot een moordende concurrentie tussen huurders.

Advertenties

Responses

  1. […] 2 juli: Een hallucinant verhaal over discriminatie op de private huurmarkt […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: