Gepost door: pheirman | april 19, 2015

Film: The Hunger Games


Jennifer Lawrence in The Hunger Games

De trilogie rond De Hongerspelen van schrijfster Suzanne Collins hield al een immens publiek in de ban en de filmreeks heeft de hype naar ongekende hoogten gebracht. Terecht. Collins bracht in haar boeken een zeer realistisch universum in beeld, waarbij Noord-Amerika in een verre toekomst vergleden is tot Panem, een dictatuur waarin een schrikbewind geldt, met een verdeel- en heersstrategie tussen de verschillende districten en ongemeen bruut gemediatiseerd geweld tijdens de Hongerspelen. De trilogie wordt op het witte doek een vierluik, waarvan de eerste drie al uitgebracht zijn en het vierde deel dit jaar in de zalen komt.

Het scenario, mee geschreven door Suzanne Collins, blijft heel trouw aan het boek. Maar zelfs wie de boeken gelezen heeft, raakt toch nog begeesterd door de filmreeks. De setting, de acteerprestaties (niet in het minst van hoofdrolspelers Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson) en het meeslepende verhaal brengen je probleemloos op het puntje van je stoel. Speciale effecten zijn er (hoe kan het ook anders in een science fiction-film), maar ze worden heel doelmatig en gedoseerd gebruikt. Kortom, een geweldige verfilming van een geweldig boek.

In dit eerste luik neemt Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) de plaats in van haar zus Prim (Willow Shields) om deel te nemen aan De Hongerspelen. Samen met 23 andere 12- tot 18-jarigen moet ze de arena in. Slechts een kan er levend uitkomen.

The Hunger Games, Verenigde Staten, 2012

Regie: Gary Ross

Met: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Willow Shields, Lenny Kravitz

Gezien op Proximus TV.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: