Gepost door: pheirman | maart 14, 2015

Congo kent forse economische groei, maar geen sociale vooruitgang


foto: Antoine Moens

Congo liet de voorbije jaren economische groei optekenen van net geen dubbele cijfers. Vorig jaar lag de groei op 9 %, meldt het CongoForum. Indrukwekkende cijfers, helaas verandert dat niets aan de wijd verspreide bittere armoede die de Congolezen treft. De inflatie is ingedamd, het geweld verminderd, maar grote delen van de Congolese bevolking (zeker in het oosten van het land) blijven geteisterd worden door gewapende bendes die de inwoners terroriseren. 

Het Internationaal Muntfonds (IMF) erkent de economische groei, maar wijst erop dat veel Congolezen verstoken blijven van de nieuw gecreëerde welvaart. Als zelfs een neoliberaal instituut als het IMF dat aangeeft, … Directielid David Lipton zegt zelfs Congo te willen helpen om de economische vooruitgang te koppelen aan meer welvaart voor de bevolking. Mooie woorden, maar op zich weinig vertrouwenwekkend als we zien hoe andere landen door het IMF ‘geholpen’ worden.

Advertenties

Responses

  1. […] dat het middenveld moet ondersteund en beschermd worden in plaats van onderdrukt. Uitgerekend het IMF stipte onlangs nog aan dat Congo weliswaar een ruime economische groei laat optekenen, maar dat die […]

  2. […] 14 maart: Congo kent forse economische groei, maar geen sociale vooruitgang […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: