Gepost door: pheirman | februari 1, 2015

Groene Pluimen voor beschermers van houtig erfgoed


Foto David Covent. De Merelbeekse mandatarissen uit gemeente-, ocmw- en provincieraad met nationaal Groen-voorzitter Meyrem Almaci en Fernand Daenekynt, een van de Groene Pluimen.

Foto David Covent. De Merelbeekse mandatarissen uit gemeente-, ocmw- en provincieraad met nationaal Groen-voorzitter Meyrem Almaci en Fernand Daenekynt, een van de Groene Pluimen.

Zoals elk jaar reiken de Merelbeekse Groenen op hun nieuwjaarsreceptie enkele Groene Pluimen uit, aan inwoners die zich bijzonder inzetten van Merelbeke een sociale en milieuvriendelijke gemeente te maken. Dit jaar gingen de Pluimen naar Fernand Daenekynt en Jan Van Caeneghem. Zij leverden de voorbije jaren een monnikenwerk af, maar dan wel midden in het groen. Samen brachten ze het hele houtig erfgoed van Merelbeke in kaart. Alle oude bomen of bomen met een historische betekenis brachten ze samen in een inventaris. Een werk van onschatbare waarde om het bomenerfgoed in Merelbeke te vrijwaren.

Speciale gast was nationaal voorzitter Meyrem Almaci. Zij prees Groen Merelbeke als een zeer dynamische afdeling, die zich in Merelbeke krachtig verzet tegen de toenemende bouwwoede, die opkomt voor het recht op spelen van elk kind en die haar voorstellen ook vanuit de oppositie kan doordrukken. Denk maar aan de wekelijkse markt. Groen Merelbeke is van plan om ook de komende jaren krachtig, kritisch en constructief oppositie te voeren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: