Gepost door: pheirman | mei 22, 2014

Voor een groen, gezond en sociaal Vlaanderen, België en Europa: stem drie keer Groen


Pieter Verstraete, Stefaan Van Hecke en Tom Declercq: drie stevige Groen-kandidaten uit Merelbeke

Pieter Verstraete, Stefaan Van Hecke en Tom Declercq: drie stevige Groen-kandidaten uit Merelbeke

Beste kiezer,

Op 25 mei staat er veel op het spel. Jij beslist mee in welk Vlaanderen, België en Europa we de komende 5 jaar leven. Groen kiest voor een samenleving met voldoende zuurstof, ruimte om te leven en waar iedereen kansen krijgt, rijk of arm, wit of gekleurd, oud of jong. Drie Groen-kandidaten willen daarvoor de komende vijf jaar het beste van zichzelf geven. Ervaren mensen (in de politiek of daarbuiten), maar ook mensen met een vernieuwende blik op de maatschappij. Een maatschappij waarin het gezonder, aangenamer en comfortabeler leven is dan vandaag. Daar willen zij zich voor inzetten.

Zelf ben ik sinds ruim een jaar politiek actief in Merelbeke als ocmw-raadslid voor Groen. Ik heb Stefaan, Pieter en Tom leren kennen als gedreven mensen die het verschil kunnen maken. Mijn steun hebben ze al. Ik stel ze graag even aan u voor.

Stefaan Van Hecke is fractieleider in het Federaal Parlement en tevens fractieleider in de gemeenteraad. Stefaan is een politicus in hart en nieren. Hij kent zijn dossiers door en door en wordt door vriend en vijand geprezen als één van de hardst werkende parlementairen. Hij legde de banken het vuur aan de schenen na de financiële crisis en wees de weg naar een bankensysteem waar minder ruimte is voor speculatie met het geld van kleine spaarders. Stefaan wil justitie ook toegankelijk maken voor iedereen, ook voor wie zich geen dure advocaat kan veroorloven.

Stefaan is lijsttrekker voor de Kamer.

 

Pieter Verstraete is architect en energiedeskundige. Hij is al enkele jaren actief in Groen Merelbeke en stond net als mij in 2012 voor het eerst op een lijst. Hij heeft de smaak te pakken en zijn ambitie reikt verder dan onze gemeente. Pieter adviseert al jaren particulieren en overheden rond duurzaam (ver)bouwen. En dat is wat hij ook in Vlaanderen wil doen. Zijn doel is ambitieus: een klimaatneutraal Vlaanderen. Dat kan volgens hem door wonen, werken, ontspanning en verkeer duurzaam op elkaar af te stemmen.

Pieter staat op de 12de plaats voor het Vlaams Parlement.

 

Tom Declercq is huisarts in Merelbeke en werkt daarnaast aan de huisartsenopleiding in het UZ van Gent. Gezondheid is dan ook een belangrijk thema voor hem. De kloof tussen arm en rijk raakt hem ook, omdat hij met eigen ogen ziet hoe ongelijkheid en armoede mensen ziek maakt. Met een praktijk aan een gevaarlijk kruispunt voor zwakke weggebruikers, weet hij als geen ander dat verkeer slachtoffers maak. Mobiliteit en verkeersveiligheid krijgen dan ook zijn volle aandacht.

Tom staat op de 14de plaats voor het Vlaams Parlement.

 

Kies voor een groener, gezonder en socialer Vlaanderen en België en steun deze drie Groen-kandidaten. Kies ook in Europa voor een Green New Deal, want Groen is de wissel op de toekomst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: