Gepost door: pheirman | april 26, 2014

22 momenten die elke loper maar al te goed kent


Peter HeirmanBij NewsMonkey hebben ze blijkbaar een redactie vol ervaren amateurlopers, want het ene onderhoudende stuk over joggen volgt het andere in sneltempo op. Zeer vermakelijk zijn de 22 momenten die ze opsommen en waar elke loper mee te maken krijgt. Toch een paar kleine aanvullingen:

  • Niet weten waar je naartoe moet met je snot? 1 neusgat krachtig dichtduwen en het andere even krachtig uitsnuiten, dan dezelfde beweging herhalen maar met de respectievelijke andere neusgaten, als je nog kunt volgen.
  • Beseffen dat lopen toch wel een beetje saai is? Nog nooit iets van gemerkt, en mocht het toch ooit beginnen vervelen, dan is hier een gouden tip, ook al aangereikt door Newsmonkey.
  • Beginnen uitrekenen hoeveel procent je al gelopen hebt? Nooit doen, dat is pas saai.
  • Het besef dat je pas halfweg bent, weegt zwaar? Zeer herkenbaar, al gaat dat gevoel ook snel weer over.
  • Oh nee, een verkeerslicht! Dat is de reden waarom ik als opwarmer rustig naar het Liedermeerspark fiets (toegegeven, vaak met bibberende benen en een vacht vol kippevel) en dan pas begin te lopen. Ook beter tegen overbelasting.
  • Iemand die je kent tegenkomen tijdens het lopen? Inderdaad, en wat doe je als je iemand bij elke ronde blijft tegenkomen? Subtiel glimlachen, een smachtende hey, een knipoog, maar daarna wordt het vaak een beetje gênant  wegkijken.
  • Ronduit depressief worden wanneer iemand ouder je voorbijsteekt? Pijnlijk inderdaad, frustrerend, en er is altijd wel een grijsaard die je met een grimlach straal voorbijloopt. Dan toch maar liever bij elke ronde een bekende in de tegenovergestelde richting tegenkomen. Die kan jou alvast niet inhalen. Een kleine versnelling bij het naderen volstaat om indruk te maken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: