Gepost door: pheirman | december 17, 2013

Boek: De beeldhouwster – Minette Walters


de beeldhouwsterNiet zomaar een whodunit, De beeldhouwster van de Britse schrijfster Minette Walters die inmiddels uitgegroeid is tot een klassieker, mede door de knappe BBCverfilming. Olive Martin zit in de gevangenis nadat ze de gruwelijke moorden bekend heeft op haar moeder en zus. Een bekentenis die ook nog eens gestaafd wordt door een overvloed aan materieel bewijs, zo lijkt het toch. Roz Leigh, een journaliste die zowel privé als professioneel aan de grond zit, wordt op haar af gestuurd om haar verhaal in een boek te gieten. Na de eerste ontmoeting smelten de reserves van Roz weg en begint ze steeds meer in de onschuld van de obese Olive te geloven.

Vanaf dan ontrafelt zich een bittere familiesaga waarin vader, moeder en zus Olive elk op hun manier te kort doen. De kleinburgerlijke hypocrisie van de buurt doet de rest. Ondertussen raakt Roz verslingerd op de politieman die Olive destijds arresteerde en ondervraagde en verstrikt ze meer en meer zelf in de intriges die rond het leven van Olive een schijnbaar onontwarbare knoop vormen. Olive, bij pers en publiek afgeschilderd als een monster, blijkt veel menselijker en intelligenter te zijn dan ze iedereen voorhoudt.

Minette Walters

Minette Walters

Zit Olive onschuldig in de gevangenis en wie was de echte dader dan? Of heeft ze de moorden toch gepleegd? Zelf weigert ze haar bekentenis in te trekken ‘omdat niemand haar zou geloven’. Ze verlangt van Roz dat ze zelf de ware toedracht ontdekt. Een knap geschreven thriller met intrigerende personages, Olive en Roz niet in het minst.

Minette Walters, De beeldhouwster, De Boekerij, Amsterdam, 1993, 306 blz.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: