Gepost door: pheirman | juli 3, 2013

Gemeentebestuur Merelbeke bindt in over voetbalparkeerplaatsen in Liedermeerswijk


Het Liedermeerspark blijft voorlopig gevrijwaard van supportersoverlast dankzij protest van buurtbewoners en Groen Merelbeke.

Het Liedermeerspark blijft voorlopig gevrijwaard van supportersoverlast dankzij protest van buurtbewoners en Groen Merelbeke.

Na eindeloos overleg binnen het Merelbeekse schepencollege heeft de meerderheid gisteren op de gemeenteraad aangekondigd dat het plan afgevoerd wordt om in de Liedermeerswijk 350 parkeerplaatsen te creëren voor AA Gent-supporters, op wandelafstand van het Ghelamco Arena. De verbijstering was vorige week compleet toen het plan uit de doeken gedaan werd op een hoorzitting, amper enkele weken voor de eerste wedstrijd van de Buffalo’s. In de plaats komt een parkeerverbod binnen een perimeter van 1 kilometer vanaf het stadion. Die bocht van 180 graden kwam er na een succesvolle protestactie van Groen in de wijk en massale reacties van de buurtbewoners. Of, zoals Groen-gemeenteraadslid Frank Monsecour het gisteren in de gemeenteraad verwoordde: “De betrokkenheid van de bewoners en de slagkracht van de oppositie hebben het gehaal. Een mooi moment voor de democratie.”

Het ‘mobiliteitsplan’ waarbij voetbalsupporters vrolijk door het waardevolle Liedermeerspark naar het stadion konden wandelen, belandt zo in de prullenmand. Daarmee is de woonkwaliteit en de groene long van Merelbeke-Flora voorlopig gevrijwaard. Voorlopig, want er blijft nog veel onduidelijkheid. Wat met het park? Wordt dat helemaal afgesloten of blijft het toegankelijk voor voetgangers en fietsers? Een totale afsluiting lijkt niet vanzelfsprekend en ook niet wenselijk, maar dat moet nog allemaal uitgeklaard worden. Het schepencollege moest gisteren zwaar improviseren. De belofte kwam er wel om een nieuwe regeling uit te werken en die af te stemmen met de oppositie. Wordt vervolgd.

Advertenties

Responses

  1. […] 3 juli: Gemeentebestuur Merelbeke bindt in over voetbalparkeerplaatsen in Liedermeerswijk […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: