Gepost door: pheirman | juni 24, 2013

Groen Merelbeke reikt Groene Duim uit aan Wunian


Groene Duim Wunian

Groen Merelbeke zette op zijn jaarlijkse Zomerfeest de vzw Wunian in de bloemetjes. Wunian is een dienst begeleid wonen, in de eerste plaats voor mensen met een verstandelijke handicap. Daarmee gaat de Groene Duim dit jaar naar een doelgroep die al te vaak aan de kant geschoven wordt. Mensen met een handicap zijn een kwetsbare groep die heel vaak over het hoofd gezien wordt, jammer genoeg ook in Merelbeke.

Wunian begeleidt mensen op maat zodat ze zelfstandig kunnen wonen. Ze begeleiden zowel alleenstaanden als gezinnen, in hoofdzaak mensen met een verstandelijke handicap. Dat vergt een hele waaier aan dienstverlening: zoeken naar een aangepaste, betaalbare woning, begeleiding naar aangepast werk, opvoedingsondersteuning, gezondheid, administratieve ondersteuning…. Groen vindt het belangrijk dat Wunian daarbij uitgaat van de eigen sterktes van mensen. Ze worden gestimuleerd om zoveel mogelijk hun eigen leven te kunnen uitbouwen.

Met de Groene Duim geeft Groen in Merelbeke ook een belangrijk politiek signaal. Het gemeentebestuur zit krap bij kas en moet zwaar saneren. Dat doet men in de eerste plaats door een aantal premies en tegemoetkomingen te schrappen, onder andere voor mensen met een handicap. Op die manier krijgen zij in Merelbeke een factuur van 45.000 euro onder de neus geschoven. Groen vindt het heel grof dat onder andere mensen met een handicap, maar ook andere kwetsbare doelgroepen, nu de rekening gepresenteerd krijgen van het financiële wanbeleid van de voorbije jaren. Door de Groene Duim aan Wunian toe te kennen, wil de partij het signaal geven dat mensen met een handicap meer respect verdienen, ook van het gemeentebestuur.

Advertenties

Responses

  1. […] 24 juni: Groen Merelbeke reikt Groene Duim uit aan Wunian […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: