Gepost door: pheirman | november 9, 2012

Help! Balthasar Boma wordt OCMW-voorzitter


Iedereen heeft recht op het voordeel van de twijfel, maar de ene neemt die twijfel al wat sneller weg dan de andere. Marijn De Valck – in Vlaanderen wereldberoemd als pdg van de vleesindustrie Balthasar Boma uit De Kampioenen – schopte het na de voorbije gemeenteraadsverkiezingen tot ocmw-voorzitter in Brakel, de donkerblauwe thuishaven van de dynastie De Croo. Hij wist zijn visie op sociaal beleid in een welgemikte quote te vatten. Wie pech heeft, kan rekenen op bijstand. De rest heeft het aan zichzelf te danken en die profiteurs moeten eruit. Tot zover het ocmw-beleid in Brakel de komende 6 jaar, geloof het of niet.

De Valck moet dringend eens op bezoek bij mensen die echt in armoede leven. Ik vermoed dat hij er maar zelden een van dichtbij gezien heeft. Het zal hem ongetwijfeld met verstomming doen slaan, maar mensen verzeilen heus niet alleen in de armoede door pech of luiheid, maar ook en vooral door sociaal onrecht. Vind maar eens een job als je moet zien te overleven met een uitkering van ochame 785 euro per maand (leefloon voor een alleenstaande). Voor de nieuwbakken ocmw-voorzitter is dat blijkbaar een schandalige hangmat. Voor de mensen zelf een uitzichtloos web van honger, uitsluiting en schaamte omdat je op geen enkele manier kunt deelnemen aan de samenleving. Zelfs Europa geeft aan dat dit veel te weinig is om waardig van te leven en onder eurocraten zijn de linkiewinkies nu niet bepaald dik gezaaid. De Europese armoedegrens ligt voor België op om en bij de 1.000 euro per maand. Veel uitkeringen, en straks ook veel werkloosheidsuitkeringen, duiken daar ver onder. Tegen die versnelde degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen heeft het Netwerk tegen Armoede overigens een procedure aangespannen bij de Raad van State.

Marijn De Valck heeft blijkbaar nog nooit gehoord van een economische crisis, van discriminatie op de arbeidsmarkt, van delokaliserende bedrijven (vandaag niet eens meer naar Oost-Europa, maar gewoon naar Spanje of Italië), uitsluiting in het onderwijs, onbetaalbare gezondheidszorg, torenhoge energieprijzen, wurgtarieven op de huurmarkt, tekort aan sociale woningen, en ik kan zo nog even doorgaan. Eigenlijk hoeft dat niet te verbazen als je weet dat zijn politieke mentor door het leven gaat als Herman De Croo. Die deed er nog een schep bovenop door te wijzen op het grote aantal uitkeringstrekkers dat heelder dagen op café doorbrengt. Beste meneer De Croo, mensen met een leefloon hebben nauwelijks genoeg om eten voor zichzelf en hun kinderen te kopen. Cafébezoek is zo ongeveer het laatste waar ze aan denken. De man is op dat vlak niet aan zijn proefstuk toe. Op een debat over armoede presteerde hij het ooit om te poneren dat armen in ons land toch niet te klagen hebben? In Afrika hebben ze het immers nog veel slechter. I rest my case.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: