Gepost door: pheirman | oktober 5, 2012

Groen is klaar om Gontrode Heirweg aan te pakken


Foto: Hans Mestdagh

Eén thema dat komt bovendrijven wanneer je als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen je ronde doet langs de Gontrode Heirweg: verkeersveiligheid. Het is een thema dat in heel Merelbeke opduikt, maar hier stelt het zich bijzonder scherp. Enkele jaren geleden gebeurde hier een dodelijk ongeval. Dure eden werden er toen gezworen. Probleem: de weg ligt pal op de grens tussen Merelbeke en Melle en beide gemeenten moeten dus eerst een akkoord vinden om de straat aan te pakken. Op de laatste gemeenteraad is eindelijk de princiepsbeslissing genomen om de riolering te vernieuwen. Het begin van een oplossing? Afwachten, want beide gemeentebesturen hebben de gewoonte om de bal naar elkaar door te spelen, ook al behoren ze meestal tot dezelfde partij (CD&V, N-VA en Open VLD zitten in beide gemeenten in de meerderheid). Groen wil het anders aanpakken en zit met de Melse partijgenoten op dezelfde golflengte wat de Gontrode Heirweg betreft. Onlangs voerden we nog samen actie voor een veiligere Gontrode Heirweg. Hopen maar dat we in beide gemeenten de kans krijgen om mee te besturen.

De dramatische verkeerssituatie op de Gontrode Heirweg draait om 2 belangrijke punten: het totaal gebrek aan fietspaden en het veel te snelle autoverkeer. Groen eist de dringende aanleg van volwaardige, afgescheiden fietspaden en verkeersremmende maatregelen (infrastructuuringrepen gekoppeld aan gerichte snelheidscontroles). Nu is er niet eens een voetpad langs een groot stuk van de weg. Als voetganger word je dan ook geregeld van de baan gereden. Afgelopen dinsdag mochten we het alweer aan den lijven ondervinden bij onze huisbezoeken.

De manier waarop de Lembergesesteenweg aangepakt is, kan als voorbeeld dienen. Als het goed is, zeggen we het ook. Helaas blijft de Lembergsesteenweg de grote uitzondering. Dit gemeentebestuur laat de fietsers grotendeels aan hun lot over. Het mag een wonder heten dat er in Merelbeke niet meer dodelijke verkeersongevallen gebeuren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: