Gepost door: pheirman | september 16, 2012

Groen Merelbeke en GPS Melle houden kritische fietstocht op Autovrije Zondag


Foto: Hans Mestdagh

De Merelbeekse en Melse Groenen blaasden verzamelen op Autovrije Zondag voor een kritische fietstocht langs enkele pijnpunten op vlak van verkeersveiligheid en groene mobiliteit. Een Autovrije Zondag die beide gemeentebesturen helaas links laten liggen. Zowel in Melle als Merelbeke hadden we keuze te over wat pijnpunten betreft. De fietstocht startte bij Merelbeke-Station, dat Groen graag omgebouwd zou zien tot een fietspunt, met mogelijkheid om fietsen te huren of te herstellen. Enkele belangrijke prioriteiten voor Groen voor een veiliger en groener verkeer in Merelbeke:

  • aanpak van de zeer onveilige verkeerssituatie op de Gontrode Heirweg, op de grens tussen Merelbeke en Melle. Hiervoor moeten beide gemeentebesturen dringend samenzitten. Wij vragen volwaardige fietspaden en verkeersremmende maatregelen, niet alleen langs de Varingbrug, maar over de hele Gontrode Heirweg.
  • de Verbrande Heiwegel omvormen tot een volwaardige trage weg, waardoor fietsers een alternatief krijgen voor drukke en gevaarlijke verkeersassen. De Verbrande Heiwegel verbindt de Gontrode Heirweg met de brug over de Ringvaart ter hoogte van de Fraterstraat.
  • De heraanlag van het Centrum is een gemiste kans voor een veiliger fietsverkeer. Ook het parkeerbeleid is een ramp. Groen vraagt de onmiddellijke herinvoering van de blauwe zone, als tijdelijke noodmaatregel. Het geeft inwoners rechtszekerheid en schept kansen om te zoeken naar een oplossing op lange termijn.
  • Ketske Bonjour (stuk Fraterstraat tussen brug over Ringvaart en Hundelgemsesteenweg) uitroepen tot velostrade, een fietsstraat waar wagens te gast zijn
  • Volwaardige fietsenstallingen, bijvoorbeeld aan het sportcomplex Ter Wallen.

Responses

  1. […] aanpakken en zit met de Melse partijgenoten op dezelfde golflengte wat de Gontrode Heirweg betreft. Onlangs voerden we nog samen actie voor een veiligere Gontrode Heirweg. Hopen maar dat we in beide gemeenten de kans krijgen om mee te […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: