Gepost door: pheirman | september 13, 2012

Groen Merelbeke en Melle samen op de fiets op Autovrije Zondag


De Gontrode Heirweg, nog steeds levensgevaarlijk voor fietsers. Bron: fietsbult.wordpress.com

Verkeersveiligheid voor fietsers is een teer punt, zowel in Merelbeke als in Melle. Daarom slaan de lokale afdelingen van Groen in beide gemeenten de handen in elkaar en organiseren ze een fietsactie. We doen dat op 16 september, Autovrije Zondag, een initiatief waarbij beide gemeentebesturen uitblinken in afwezigheid. Iedereen is welkom om onze actie te steunen en mee te fietsen.

We starten om 10 uur aan Merelbeke-Station. Voor Groen moet dit de komende 6 jaar een echt fietsknooppunt worden, met een fietspunt (voor herstelling en huur van fietsen) in het station zelf. Het kan niet dat het leegstaande stationsgebouw ongebruikt staat te verkommeren. Bovendien blijven wij een betere toegankelijkheid eisen voor rolstoelgebruikers. Zij kunnen de trein alleen richting Gent-Sint-Pieters (Spoor1) nemen. De andere sporen zijn voor hen niet toegankelijk. Schrijnend en onaanvaardbaar.

Daarna rijden we langs de Gontrode Heirweg en houden even halt aan de plaats waar 3 jaar geleden een fietser omkwam bij een verkeersongeluk. De Gontrode Heirweg loopt pal op de grens tussen Merelbeke en Melle. Ondanks dure beloftes is aan de gevaarlijke verkeerssituatie nog niets gedaan. Groen eist verkeersremmende maatregelen en volwaardige fietspaden.

De fietstocht gaat verder langs de Verbrande Heiwegel, een trage weg die jammer genoeg niet onderhouden wordt, en zo naar het Centrum. Daarbij willen we nog enkele zwarte verkeerspunten voor fietsers aankaarten. Tegen de middag komen we aan in het Liedermeerspark. Wie wil, kan zijn picknick meebrengen en nog gezellig napraten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: