Gepost door: pheirman | mei 30, 2012

N-VA Merelbeke buist zichzelf voor 6 jaar financieel wanbeleid


Je zou denken dat het een grap was, maar neen. N-VA Merelbeke meent het echt. In hun recente publicatie voor de inwoners trekken ze van leer tegen het financieel beleid van de voorbije jaren. ‘Merelbeke heeft een te hoge schuldgraad en de gemeente gaf de laatste jaren meer uit dan de inkomsten toelaten’, zo staat er te lezen. Alleen vergeet de partij te vermelden dat ze de afgelopen 6 jaar mee aan het roer zat! Ze keurde alle beslissingen mee goed. Schepen Rik De Vis was zelfs een van de vurigste pleitbezorgers van de ondergrondse parking, een nutteloos peperduur prestigeproject waar Groen Merelbeke zich van bij het begin en als enige tegen verzet heeft. De voorbije maanden is De Vis zijn kar aan het keren en is hij al ‘een klein beetje tegen’. Wedden dat hij tegen 14 oktober vergeten is wat hij allemaal mee goedkeurde?

Stefaan Van Hecke, lijsttrekker van Groen Merelbeke voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, trok deze week al stevig van leer tegen de hypocrisie van N-VA. Groen klaagt al 6 jaar het financiële wanbeleid van de gemeente aan, maar kreeg daarin op geen enkel moment de steun van N-VA. Sterker, de Vlaams-nationalisten hebben nooit ook maar één kritische bemerking gemaakt. Blijkbaar gaat de N-VA er van uit dat de Merelbeekse kiezer niet bijster intelligent is. Op 14 oktober kan en zal de Merelbekenaar het tegendeel bewijzen, daar zijn de Merelbeekse Groenen vast van overtuigd.


Responses

  1. […] Voor de tweede keer op rij is het met de ogen knipperen wanneer je het Merelbeekse N-VA-krantje in je bus krijgt. Opnieuw wil de partij de indruk wekken dat ze de voorbije 6 jaar in de oppositie zat.  “Het bilan is negatief”, zo klinkt het over het beleid van het gemeentebestuur, waar de N-VA nota bene 6 jaar deel van uitmaakte. “Merelbeke torst een enorme schuldenlast. Naast de hoge personeelskost vormen de vele meerkosten voor grote investeringen de reden voor deze penibele financiële situatie. Ondanks de grote financiële impact werden deze projecten onvoldoende voorbereid en opgevolgd.” Een zeldzaam voorbeeld van schuldbesef of een ultiem voorbeeld van hypocrisie? […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: