Gepost door: pheirman | januari 11, 2012

Boek: Voor ik ga slapen – SJ Watson


Christine wordt elke dag wakker in een huis dat ze niet herkent, naast een man van wie ze geen idee heeft wie hij is en elke morgen beleeft ze de schrik van haar leven wanneer ze in de spiegel kijkt. Ze ziet er 20 jaar ouder uit dan ze denkt te zijn. Christine lijdt aan geheugenverlies. Overdag onthoudt ze wat ze die dag beleeft, maar tijdens haar slaap wordt haar geheugen volledig gewist. De man naast haar in bed blijkt haar echtgenoot Ben te zijn. Achter dat geheugenverlies blijkt een verschrikkelijke tragedie schuil te gaan. Meteen de plot voor een meesterlijk huiveringwekkende psychologische thriller. De Brit SJ Watson heeft met Voor ik ga slapen zijn debuut niet gemist.

Watson heeft zijn roman heel ingenieus in elkaar gezet. Want hoe beschrijf je het leven van een vrouw die alles elke dag voor het eerst beleeft zonder je verhaal aan spankracht te laten inboeten? Christine houdt op aanraden van een zekere dokter Nash een dagboek bij en zo kan ze herinneringen vasthouden. Dat dagboek wordt uiteindelijk de sleutel om haar verleden te ontrafelen. Hoe meer feiten ze noteert, hoe meer ze haar man op leugens betrapt. Om haar te beschermen of zit er meer achter? En welke rol speelt dokter Nash?

SJ Watson heeft zijn debuut niet gemist.

Vragen die de schrijver op een virtuoze manier open houdt tot op de allerlaatste bladzijden. Geheugenverlies is nog nooit zo spannend geweest.

SJ Watson, Voor ik ga slapen, Ambo/Anthos, Amsterdam, 2011, 335 blz.

Advertenties

Responses

  1. […] 6. Voor ik ga slapen – SJ Watson […]

  2. […] is het einde lichtjes over the top. Niettemin een exquise thriller, maar lees zeker ook zijn debuut Voor ik ga slapen, zo mogelijk nog […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: