Gepost door: pheirman | december 6, 2011

FloraX opent de deuren met PostX


PostX, met werk van onder meer Wouter Cox, te zien op 10 en 11 december.

Een gloednieuw artistiek project in Merelbeke-Flora dat de buurt actief bij haar werking wil betrekken. Dat is FloraX. Een initiatief om te koesteren dus, zeker ook omdat het voormalige postkantoor eindelijk een nieuwe bestemming krijgt, en wat voor één. Hopelijk krijgt FloraX ook buiten Merelbeke de weerklank die het verdient. Op 10 en 11 december opent FloraX met het eerste evenement PostX. Het hele weekend draait rond de installatie die 5 kunstenaars uit de Florawijk creëerden, een unieke samenwerking. De 5 zijn Marleen Duc, Kristof Claeys, Frederik Croene, Bert Seynaeve en natuurlijk ook de bezieler van het hele project, Wouter Cox.

Op zaterdag kun je de installatie doorlopend bekijken van 14 tot 18 uur. Om 20.30 uur is er een filmvoorstelling, geïnspireerd Winterreise, een liederencyclus van Franz Schubert. De toegang is gratis, alleen voor de filmvoorstelling betaal je 3 euro.

Zondag opent FloraX de deuren vanaf 11 uur met een aperitiefconcert, ook met liederen uit ‘Winterreise’, vertolkt door Zeger Vandersteene. Hij laat zich op piano begeleiden door Frederik Croene. Van 14 tot 18 uur is er opnieuw open deur met koffie, thee en gebak.

Alles gaat door in het voormalige postkantoor op Merelbeke-Flora (Herfstlaan 1, Merelbeke).

Kom hier alvast even in de stemming, in een vertolking door Ian Bostridge en Julius Drake.

Advertenties

Responses

  1. […] haar bruisende dynamiek de vrije loop laat. Kortom, Flora leeft in Merelbeke. Dat is wel bewezen na PostX, het eerste evenement van FloraX, een culturele broeihaard bezield door Wouter Cox. Wouter is een […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: