Gepost door: pheirman | november 10, 2011

Muziek: Indrukwekkende Elvis Costello in Elisabethzaal Antwerpen


Elvis Costello, weergaloze muzikant. Bron: tvtropes.org

Eén man, gewapend met een classy hoed en een assortiment gitaren. Meer heb je niet nodig om een memorabel concert mee te maken. Ten minste niet als die man Elvis Costello heet en een schat aan weergaloze songs op zijn naam heeft staan waar hij naar believen in kan graaien. Verbazend hoe deze Britse bard een hele zaal in zijn eentje in de ban kan houden. Maar eigenlijk hoeft dat niet te verbazen met tijdloze klassiekers als Alison, Clubland of Watching the Detectives.

Elvis Costello zingt veel en graag over de liefde en weet daarbij net die snaar te raken die voor veel andere songschrijvers verborgen blijft. Het moment waarop je de eerste verliefdheid door je lijf voelt zinderen (Everyday I write the Book), de knagende twijfel waarin jarenlange geliefden wel eens durven verzeilen (Good Year for the Roses) en natuurlijk de wanhopige passie van een man die zijn grote liefde in de armen van een ander ziet verdwijnen (I want you). Hij zingt en speelt het met even veel overgave.

Elvis Costello Solo heet zijn show met een klein leugentje om bestwil. Want heel af en toe springt zijn voorprogramma samen met hem het podium op. Een zeer aangename verrassing trouwens, Larkin Poe. Een Amerikaanse band die de grenzen van de countryrock aftast en in Elvis Costello een heel geschikte sparring partner gevonden heeft. Deze jongen is sinds gisteren een die hard fan, zowel van het ene als van het andere.

Gezien op 9 november in de Elisbathzaal in Antwerpen. Elvis Costello treedt ook nog op in het Koninklijk Circus in Brussel op 17 november.

Advertenties

Responses

  1. […] The Best of the First 10 Years – Elvis Costello In aanloop naar zijn onvergetelijke concert vorige week in Antwerpen dit album gekocht met een bloemlezing uit de eerste 10 jaar van Elvis […]

  2. […] 2. Elvis Costello in Elisabethzaal in Antwerpen […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: