Gepost door: pheirman | oktober 24, 2011

Boek: Gevallen – Karin Slaughter


Haar vorige boek, Genesis, las als een trein, maar gooide net iets te gul met clichés om echt te beklijven. In Gevallen, de opvolger met opnieuw agenten Faith Mitchell en Will Trent en de sexy arts Sara Linton als protagonisten, weet Karin Slaughter de juiste toon te treffen. Een spannend opgebouwde plot waarbij je tot op het eind op het puntje van je zetel genageld blijft. Slaughter gooit haar personages in een thriller die gaandeweg ook een familiesaga blijkt te zijn. De moeder van Faith wordt namelijk ontvoerd door een bende. Zijn ze alleen uit op geld of zit er meer achter? Pagina per pagina worden de familiegeheimen van Faith ontrafeld.

Meteen krijgen alle personages een veel meer uitgekiende psychologische tekening. Faith, de alleenstaande moeder die  het leven van haar hele familie bedreigd ziet. Will Trent, die nog altijd emotioneel geterroriseerd wordt door zijn vrouw Angie en zich daardoor hoe langer hoe meer in de armen van Sara laat drijven. Ondertussen moeten ze met zijn allen het hoofd bieden aan een niets ontziende bende die het bloed rijkelijk laat vloeien.

Karin Slaughter verliest niet eens tijd in de opbouw van de spanning. Bijna van bij de eerste pagina laat ze het verhaal als een tgv voorthollen, zonder ook maar één moment te pauzeren. Een thriller zonder meer, waar je niet al te diep hoeft bij na te denken, maar die je toch boeit tot en met de allerlaatste zin. Het kan ongelooflijk deugd doen. Ik kijk zowaar al uit naar het vervolg.

Karin Slaughter, Genesis, De Bezige Bij, 444 blz.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: