Gepost door: pheirman | oktober 13, 2011

17 oktober: Werelddag van Verzet tegen Armoede


17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede. Maar op zondag 16 oktober houden de Belgische armoedeverenigingen al een grote manifestatie. Een organisatie van het Belgische Netwerk Armoedebestrijding (BAPN) in samenwerking met onder meer het Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen. We vertrekken om 13 uur aan Brussel-Noord en wandelen naar het Sint-Katelijneplein. Daar zijn optredens en getuigenissen van jongeren in armoede. De focus ligt dit jaar immers op kinder- en jongerenarmoede. Niet zonder reden, want maar liefst 1 kind op 6 wordt in ons land geboren in een gezin met armoederisico. Schrijnende cijfers in één van de rijkste landen ter wereld.

Het programma:

12u-12.30 Verzamelen aan het Brussels Noordstation
13u00: MANIFESTATIE MET DE DRIE EISEN

Op het Sint-Katelijneplein
13u50: JONGEREN VERDEDIGEN DE EISEN VAN DE CAMPAGNETEKST OP HET PODIUM

14u15: BETONNE JEUGD

14u40: MUZIEK & WOORD

15u00: LES FÛTS FOUS DE SAINTE WALBURGE

15u20: ONZE RIJKDOM

16u00: BERNARD ORCHESTAR

16u40: EINDE

 Op het plein zal er gezorgd worden voor gratis thee, koffie, soep, boterhammen en zullen er drie interactieve stands aanwezig zijn:

  • Schminkstand door de jongeren van Recht Op

De jongeren van Recht-Op toveren je kindjes om in lieve prinsesjes, wilde leeuwen, stoere rovers en …

De Brusselse verenigingen waar armen het woord nemen stellen zich voor. Via een levende bibliotheek kunnen de bezoekers kennismaken met verschillende levensverhalen van mensen die in Brussel in armoede leven.

Het team van Dynamo International stelt u de dynamiek van het Internationaal Netwerk voor Straathoekwerkers voor. Dit netwerk is erkend als Europees netwerk voor de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Zij sensibiliseert voor de problematiek van de straatkinderen, alsook voor het respect voor de Internationale Conventie van de Rechten van het Kind.

Het team Mobiliteit nodigt u uit om deel te nemen aan een animatie rond de Europese en internationale mobiliteitsprogramma’s. Zij geeft u meer informatie over de mogelijkheden om een project in het buitenland te verwezenlijken, wat een kans kan betekenen om nieuwe vaardigheden te leren.

Het team van Dynamo stelt u projecten in sociale woonwijken voor.

Op 17 oktober organiseren de 51 verenigingen van het Vlaams Netwerk van verenigingen waar armen het woord nemen acties in heel Vlaanderen en Brussel. Kom gerust eens langs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: