Gepost door: pheirman | augustus 21, 2011

Film-dvd: About a Boy


Hugh Grant en Nicholas Hoult, soulmates tegen wil en dank in About a Boy.

Hugh Grant heeft een patent op licht verteerbare rollen en dito films die toch net dat ietsje meer bieden dan de doordeweekse romantische komedie. About a Boy, een verfilming door de broers Chris en Paul Weitz, van het gelijknamige boek van Nick Hornby, is daar een typisch voorbeeld van. Een prent die zeker niet zwaar op de maag blijft liggen, maar niettemin een intiem, hartverwarmend relaas brengt van twee ‘jongens’: een kind (Marcus) dat wanhopig probeert zijn depressieve moeder op te beuren en een verstokte rokkenjager (Will, rol van Hugh Grant) die zichzelf tegenkomt. Hun levens kruisen elkaar en zo worden ze compagnons de route om met zichzelf in het reine te komen.

Will heeft een royale erfenis opgedaan, hoeft bijgevolg niets zinnigs met zijn leven te doen en houdt zich full time bezig met vrouwen versieren. Marcus is het kneusje op school en moet thuis ook nog eens zijn moeder uit haar depressie zien te bevrijden. Op een bepaald moment komen ze met elkaar in contact via de vriendin van Marcus’ moeder. Wanneer die laatste een zelfmoordpoging onderneemt, zijn ze op elkaar aangewezen. Will ontdekt de ware liefde en ontwikkelt tegen wil en dank een vaderlijke band met Marcus.

De broers Weitz loodsen je in een verhaal, doorspekt met droge Britse humor (het handelsmerk van Grant), maar even goed met spitse dialogen en een perfect gedoseerde brok dramatiek. Met overtuigende acteerprestaties van Grant zelf, maar even goed van de jonge Nicholas Hoult, Toni Collette en Rachel Weisz (The Constant Gardener) krijg je een film die je met een warm gevoel achterlaat. Wat zou je op een regenachtige zomeravond nog meer wensen?

About a Boy (2002), Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Frankrijk

Regie: Chris en Paul Weitz

Met: Hugh Grant, Nicholas Hoult, Toni Collette, Rachel Weisz

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: