Gepost door: pheirman | juli 23, 2011

Muziek: Yevgueni was klasse op Gentse Feesten


Yevgueni op de Gentse Feesten, pure klasse. Bron: thetopofmusic.be

Toen Yevgueni de neus aan het venster stak met Als ze lacht, kreeg ik het koud nog warm van hun muziek. Gaandeweg zijn ze echter geëvolueerd van kleinkunst (of wat daar vandaag nog moet voor doorgaan) naar eigentijdse pop en rock. Stevige songs, intelligente teksten en live vind ik ze nog altijd iets meer hebben dan op plaat. Afgelopen donderdag, nationale feestdag, bewezen ze dat eens te meer bij Sint-Jacobs op de Gentse Feesten. Vandaag wordt Yevgueni nog altijd bestempeld als moderne kleinkunst, maar dat is de groep oneer aandoen, vind ik.

Zelfs met hun meest intimistische werk, zoals Sneeuwman of de prachtige nieuwe single Propere ruiten, kregen ze het Sint-Jacobsplein stil. En dat is grote klasse. Hun set bevatte eigenlijk geen enkel zwak punt, maar de Afrikaanse drumbeat in Nieuwe meisjes sprong er zeker uit. En zelfs hun debuutsingle Als ze lacht, het oververdiende bisnummer,  klonk mij verrassend fris in de oren. Een absolute aanrader voor wat nog rest van de zomerfestivals.

Yevgueni toert deze zomer door Vlaanderen en Nederland.

Hier nog even nagenieten van Propere ruiten, in duet met Sara Bettens.

Advertenties

Responses

  1. […] afgelegd en doet de term kleinkunst hen oneer aan. Hun vierde album Welkenraedt is echt wel klasse. Dacht ik trouwens al nadat ik ze aan het werk had gezien op de Gentse Feesten. Producer Stef Kamil Karlens (Zita Swoon) zal daar wel niet vreemd aan zijn, maar zanger Klaas […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: