Gepost door: pheirman | juli 6, 2011

Laat je stem horen in Merelbeke Flora


 

Het Liedermeerspark, een zeldzaam stukje groen in Merelbeke Flora. Bron: gentblogt.be

De zeldzame plekjes groen die volgegegoten worden met beton, laagvliegers en (nog erger) quads die door de dichtbebouwde dorpskom scheuren. Verkeersdrukte waardoor je op het spitsuur met je fiets doorheen de file moet slalommen. Inwoners van Merelbeke Flora kunnen zich zo wel een aantal dingen voor de geest halen die beter kunnen in hun wijk. Maar Flora is ook een bruisende wijk met een gezonde sociale mix, een wijk ook die aansluit bij Gent, je kunt er zo met de fiets naartoe. Een wijk kortom waar het de moeite waard is om te wonen en die het verdient dat de bewoners hun stem laten horen.

Daartoe krijgen we nu met zijn allen de kans. Het project Dorp in Zicht werd enkele maanden geleden boven de doopvont gehouden. De belangstelling was heel groot. Er werd toen wel wat gezaagd en geklaagd, maar er kwamen ook veel terechte zorgen en constructieve ideeën boven water drijven. Dorp in Zicht, een initiatief in samenwerking met Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen en het gemeentebestuur van Merelbeke, wil de inwoners zelf een toekomstbeeld laten uittekenen in hun wijk.

Nu zondag 10 juli vindt een eerste bewonersbijeenkomst plaats in het Ontmoetingscentrum (achter de Florakerk), waar elke inwoner mee bepaalt welke thema’s aan bod moeten komen in een bevraging. Die bevraging krijgt dan later vorm op basis van deze en een volgende bijeenkomst op 24 augustus. Kun je zondag niet, krijg je dus nog een tweede kans. Zeker weten dat de bewoners van Flora massaal hun stem zullen laten horen.

Bewonersbijeenkomst, zondag 10 juli, doorlopend van 10 tot 13 uur, in Ontmoetingscentrum achter Florakerk.

Advertenties

Responses

  1. […] van de Merelbeke Flora (achter de kerk) de tweede bewonersbijeenkomst plaats van Dorp in Zicht. Heb je de eerste bijeenkomst gemist, dan is dit je kans om duidelijk te maken welke thema’s voor jou van belang zijn in de […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: