Gepost door: pheirman | juli 2, 2011

Merelbeke: Sociaal huis naar politiekantoor dankzij Groen!


Het vernieuwde Merelbeekse dorpscentrum krijgt een nutteloze, peperdure ondergrondse parking. Bron: abscis-architecten.be

Dat je als oppositiepartij kunt wegen op het beleid, is nog maar eens bewezen in de voorbije gemeenteraad van Merelbeke. De meerderheid van CD&V, N-VA, Open VLD en SP.A zag af van de peperdure renovatie van het Huis Hebbelynck om daar het nieuwe Sociaal Huis in onder te brengen. De geraamde kostprijs was opgelopen tot bijna € 1 miloen. In de plaats daarvan komt het Sociaal Huis nu in het huidige politiekantoor. De politie verhuist toch naar het nieuw te bouwen Arcadiscomplex naast het gemeentehuis. Groen! had dat veel goedkopere plan enkele maanden geleden al op tafel gelegd. De meerderheid kon niet anders dan erkennen dat dit de juiste en goedkoopste oplossing was.

Geen overbodige luxe want Merelbeke heeft ook al een peperdure ondergrondse parking op stapel staan. Die kadert in een grondige renovatie van het dorpscentrum. Absoluut noodzakelijk, behalve dan de parking. Die kost niet alleen handenvol geld, hij zal ook nog bijkomend autoverkeer aantrekken, terwijl het net de bedoeling was om het dorpscentrum groen en autoluw te maken. Het gemeentebestuur zwijgt er nog over in alle talen, maar de ondergrondse parking zal onvermijdelijk ook leiden tot bovengronds betalend parkeren. Met andere woorden, de Merelbeekse belastingbetaler mag twee keer in zijn buidel tasten voor dit onzinnige prestigeproject. Benieuwd hoe men dit ooit uitgelegd krijgt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: