Gepost door: pheirman | juni 12, 2011

Ryanair: O’Leary krijgt koekje van eigen deeg


Michael O'Leary, de provocatie teveel? Bron: The Honeyball Buzz

De dolle fratsen van Michael O’Leary dreigen hem zuur op te breken. Vorige week haalde de ceo van Ryanair nog het nieuws door tien rozen te sturen naar de vakbondsdelegatie van concurrent Tap Air Portugal. De rozen waren een bedankje voor de staking die daar zou gehouden worden tegen de vermindering van het cabinepersoneel. De christelijke bediendebond LBC-NVK bakt O’Leary nu een koekje van eigen deeg. Voor eind augustus zullen tien Ryanair-vliegtuigen geblokkeerd worden op de luchthaven van Charleroi. LBC overlegt ook nog over Europese acties tegen de Ierse luchtvaartmaatschappij. Eat this, O’Leary!


Responses

 1. ‘ Eat this O’Leary’,.. wel wel wel…hopelijk begint er vroeg of laat toch ergens iets te dagen bij u en uw geestdriftig actievoerende collega’s..namelijk dat de vliegtuigen van O’Leary wel eens bevolkt kunnen worden door passagiers,snakkend naar een weekje vakantie?? Meestal zij die niet zo goed bij kas zitten en kiezen voor een low cost vlucht? Voor jullie slechts bijzaak neem ik aan…

  • Beste Bart,

   Dat is natuurlijk de eeuwige dooddoener. De werkelijkheid is dat mensen in armoede zich geen vliegvakantie kunnen veroorloven, ook niet voor een weekje en zelfs niet met Ryanair.

   Ik blijf het ook bizar vinden om de armoede te bestrijden de armoede te organiseren onder werknemers en zo het leger working poor nog wat te vergroten. Die groep stijgt overigens zienderogen. In België ligt hun aandeel op 4 %, wat nog meevalt in vergelijking met de rest van Europa (Europees gemiddelde ligt op 8 %), maar laten we dat vooral zo houden of misschien kunnen we zelfs proberen om dat cijfer nog te doen dalen. Elke mens in armoede is een menselijk drama teveel. Meer info op http://statbel.fgov.be/nl/binaries/pr145_nl_tcm325-76956.pdf

   • Natuurlijk is elke mens in armoede een menselijk drama teveel,daar ben ik het volledig met je over eens.Waarover ik het nog eens ben met jou is de volledige en verdraaide smakeloosheid van de provocatie van O’Leary.Ik ben echt niet van oordeel dat ceo’s als O’Leary zomaar altijd en overal hun zin mogen doen en krijgen,ik weet maar al te goed dat hij en met hem vele andere bedrijfsleiders steeds tot op het randje gaan en niet bepaald uitpuilen van sociale intelligentie,maar…maar..
    Sinds de komst van Ryanair naar Charleroi is deze luchthaven zowat uit haar voegen gebarsten en terdege verbouwd en vergroot.Andere luchtvaartmaatschappijen sprongen mee op de kar en de luchthaven werd na Zaventem de drukste van Belgie.
    Of je daar nu voor of tegen bent,vanuit ecologisch standpunt of whatever,het is een economisch succesverhaal.

    Met als grote winnaar:deze verpauperde regio.

    Honderden mensen vonden werk op en naast de luchthaven,en dit terwijl de economisch-sociale verankering van Ryanair in Charleroi miniem is.Er is immers nauwelijks grondpersoneel van deze luchtvaartmaatschappij,de administratie gebeurt on line en het meeste Ryanair personeel hangt letterlijk in de lucht.
    Wel zijn er op de luchthaven onderhouds-,horeca-,beveiligings- en andere personeelsleden actief die onrechtstreeks aan het Ryanair-verhaal kunnen gelinkt worden.

    Wat ik maar wil zeggen,acties zoals gepland door LBC,kunnen wel eens in het verkeerde keelgat schieten van onze Ierse vriend en hem doen besluiten om z’n boeltje te pakken in Charleroi.Hij heeft het nog gedaan,er is bv. een precedent in Oostende,en vele buitenlandse regio’s snakken naar de komst van low cost carriers zoals Ryanair om zich economisch (terug) op de rails te zetten.
    Het eventuele vertrek van Ryanair naar andere oorden is de garantie voor een sociaal-economisch bloedbad in de Henegouwse regio,menselijke drama’s dus.
    Ik opper heus niet om met z’n allen slippendrager te worden voor O’Leary en consoorten,laat staan dat hij een ruiker bloemen verdient,maar het zou enkel van een gezonde en volwassen mentaliteit getuigen om de ongezonde en kinderachtige provocatie van O’Leary NIET OP EEN GELIJKAARDIGE MANIER TE COUNTEREN en wéér maar eens onschuldige reizigers te gijzelen en te pesten, welk hoger doel er ook mag achter zitten.
    Het maatschappelijk draagvlak ,lees: ook gewone werknemers,die keer op keer slachtoffer worden van syndicale acties,is stilaan weggerot.Wees eens creatief en zoek een constructieve oplossing voor de vele al dan niet terechte syndicale grieven aub.

 2. […] 7. Ryanair: O’Leary krijgt koekje van eigen deeg […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: