Gepost door: pheirman | juni 5, 2011

Ryanair, de wansmaak voorbij


Michael O'Leary, de goeroe van de sociale dumping. Bron: http://www.globalflight.com

De nieuwste stunt van vakbondshater Michael O’Leary, grote baas van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair, breekt alweer alle records van de wansmaak. De lagekostenmaatschappij stuurt rozen naar concurrent Tap Air Portugal. O’Leary kan zijn geluk niet op nu daar zal gestaakt worden tegen de vermindering van het cabinepersoneel. Dat meldt de PZC. O’Leary ventileert al sinds jaar en dag een virulente haat tegen alles wat naar gestructureerd sociaal overleg ruikt.

Wie zich durft aan te sluiten bij een vakbond zet zich met één been buiten. Deze goeroe van de sociale dumping presteerde het ooit om iedereen opslag te geven. Iedereen? Behalve als je gesyndiceerd was. De ultra-liberaal wil ondernemen zonder enige belemmering van sociale regels of, o gruwel, vakbonden. Nu is hij ook weer niet zo streng in de leer. Op de luchthaven van Charleroi laaft hij zich met alle plezier aan al dan niet verdoken overheidssteun vanuit het Waals Gewest. Zo kennen we ze natuurlijk, die vrije ondernemers.

Ongelooflijk dat zo’n heerschap vandaag de dag ongehinderd zijn gang kan blijven gaan. Vooral omdat zijn bedrijfsmodel ook nog eens een regelrechte aanslag op het milieu betekent. Korte-afstandsvluchten, die je perfect met het openbaar vervoer kunt overbruggen, jagen de CO2-uitstoot de hoogte in. Veel protest levert dat vooralsnog niet op, met dank aan het manna van de goedkope vluchten.

De oplossing? Laat deze man de regels volgen zoals iedereen dat moet doen en belast dergelijke vluchten volgens hun werkelijke kost, inclusief de milieu-impact. Europa zou er al een stukje socialer en groener uitzien. Als de Europese beleidsmakers toch werk willen maken van economic governance, laat hen dan daarmee beginnen.


Responses

  1. […] dreigen hem zuur op te breken. Vorige week haalde de ceo van Ryanair nog het nieuws door tien rozen te sturen naar de vakbondsdelegatie van concurrent Tap Air Portugal. De rozen waren een bedankje voor de staking die daar zou gehouden […]

  2. […] 10. Ryanair, de wansmaak voorbij Share this:E-mailRedditStumbleUponTwitterPrintDiggFacebookVind ik leuk:LikeWees de eerste om post te waarderen. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: