Gepost door: pheirman | mei 16, 2011

Indonesiërs solliciteren het vaakst via sociale netwerken


 

Indonesiërs zijn de kampioenen in het zoeken naar werk via sociale netwerken. Maar liefst 49 % van de werkzoekenden in het land schakelen nieuwe media in in hun zoektocht naar een job. Dat blijkt uit een onderzoek van Kelly Services. Ook in Afrika (44 %) zijn sociale netwerken populair bij het vinden van een geschikte werkgever. Maleisië en Portugal volgen daarna met 38 % en India met 35 %. In België maakt 28 % van de sollicitanten gebruik van sociale netwerken, goed voor een twaalfde plaats.

Wereldwijd maakt een kwart van de werkzoekenden gebruik van nieuwe media om werk te vinden. Facebook (33 %) is het populairst, gevolgd door Linkedin (12 %), blogs (10%) en twitter (3%).

In Indonesië lijkt solliciteren via sociale netwerken alvast te werken, al zal het zeker niet de enige factor zijn. 10 jaar geleden was nog 1 op 5 Indonesiërs werkloos. Nu is de werkloosheid gezakt tot 6,8 % en dat ondanks het feit dat 49 % van de beroepsbevolking maximaal basisonderwijs genoten heeft. Indonesië lijkt dus op de goede weg. Nu wordt het zaak om voor het enorme leger van ruim 119 miljoen werknemers ook waardige jobs te vinden, in lijn met de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

Advertenties

Responses

  1. […] 5. Indonesiërs solliciteren het vaakst via sociale netwerken […]

  2. […] Indonesiërs solliciteren het vaakst via sociale netwerken (16 mei 2011) […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: