Gepost door: pheirman | mei 10, 2011

Film-dvd: Troubled Water


Ellen Dorrit Petersen en Pål Sverre Valheim Hagen in Troubled Water

Hoe leef je verder nadat je een kind de dood in gedreven hebt? En hoe leef je verder nadat je je kind verloren hebt? Die delicate vragen werpt regisseur Erik Poppe je voor de voeten in Troubled Water, een film uit 2008. Jan Thomas belandde als tiener in de gevangenis voor kindermoord. Hij komt als volwassen man weer vrij, is ondertussen organist en gaat solliciteren bij een kerkgemeenschap.

Hij zoekt en vindt steun bij de plaatselijke pastor, een alleenstaande moeder en een even eenzame ziel als hijzelf. Zelden zo’n sensuele pastor aan het werk gezien, maar dat is absoluut geen kritiek, want Ellen Dorrit Petersen zet haar personage zeer geloofwaardig neer. Het zoontje van de pastor lijkt als twee druppels water op Jans slachtoffer en bovendien komt ook de moeder van het gedode kind terug in zijn leven.

Erik Poppe vertelt met veel gevoel en nuance hoe schuld een mens blijft achtervolgen en hoe moeilijk de zoektocht is van een moeder naar verwerking wanneer je kind zomaar uit je leven gegrepen wordt. Een film ook met verbluffende acteerprestaties, niet in het minst van Pål Sverre Valheim Hagen als de gelouterde Jan Thomas. Troubled Water brengt je naar de donkerste hoeken van de menselijke ziel, maar laat niet na om ook daar een straaltje hoop te laten doorschemeren.

Troubled Water, Noorwegen

Regie: Erik Poppe

Met: Pål Sverre Valheim Hagen, Trine Dyrholm, Ellen Dorrit Petersen, Trond Espen Seim 

Advertenties

Responses

  1. […] 2. Troubled Water (Noorwegen) […]

  2. […] intriges. Met glansrollen voor Tobias Santelmann en Ellen Dorrit Petersen (onder meer bekend van Troubled Water, een absolute aanrader […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: